OSCB portál
“ Všetko o CB a PMR ”


We are currently at 0 of our daily target of denny ciel posts.

* Ako na CB

   
Neviete ako na CB? Ako sa prvý krát prihlásiť.? Čo povedať? Alebo máte dalšie nezodpovedané otázky?
Odpovede na tieto otázky môžete nájsť v témach ktoré su založené. Predovšetkým by si človek mal uvedomiť že v étery sa treba držať istého kódexu správania. O zásadach správneho používania sa dočítate v tejto téme: zásady správneho používania.  Pozrite si taktiež aj na čo slúžia rozne kanále, ako vstupovať do konverzácie a ostatne témy.

TTI tcb-550

Hosť · 23 · 4566

0 Members a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Mato Námestovo

  • Junior na portáli
  • **
    • Príspevky: 74
    • Karma: -2
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN99pi
  • Skype: Mato 107
Odpovedať #10 on: November 30, 2017, 04:46:35 ráno
Mám jednu technickú otázku.Mám staršiu TTI 550 a keď dám sqolsh na auto tak mi to skoro stále šuští keď ho potom otáčam do prava tak prestane.Na režime auto bi nemalo šuštať alebo áno? Je to tak správne alebo je vadná stanica?


Offline IvanBardejov

  • KN09MH
  • Moderátor
  • Guru portálu
  • *****
    • Príspevky: 1098
    • Karma: 25
    • Zobraz profil
Odpovedať #11 on: November 30, 2017, 05:59:18 ráno
Auto sqels by mal zatvarat sumovu branu , ja to nepouzivam v praxi nemam s tym dobre skusenosti


Offline Mato Námestovo

  • Junior na portáli
  • **
    • Príspevky: 74
    • Karma: -2
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN99pi
  • Skype: Mato 107
Odpovedať #12 on: November 30, 2017, 17:29:33 večer
Takže bi to nemalo šumeť?


Offline IvanBardejov

  • KN09MH
  • Moderátor
  • Guru portálu
  • *****
    • Príspevky: 1098
    • Karma: 25
    • Zobraz profil
Odpovedať #13 on: November 30, 2017, 19:25:50 večer
pri auto sqelci nie


Offline janokorna

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 174
    • Karma: 7
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN99GJ
Odpovedať #14 on: December 01, 2017, 08:57:19 ráno
autosqvelc by mal automaticky nepustat sum a pustat hovorene slovo. starsie vysielacky v podstate v polohe autosqvelc len nastavili sqvelc do renastavenej polohy..... teda ak rusenie bolo silnejsie tak sa otvorili a zacali sumiet. ASC od prezidenta (maju ho asi aj niektore crt) "sa snazi" nepustat ani rusenie-sumenie aj ked maju viac eSicok.... fungovat to ciastocne funguje, ale ked rusenie ma modulovanu frekvenciu blizku hovorenemu slovu tak pusti rusiak do repraku aj tak.
- osobne som s ASC od presidentu spokojny aj ked funguje tak na 80%, je to lepsie a pohodlnejsie hlavne v aute(kde rusenie lieta hore dole) ako nic.


Offline Mato Námestovo

  • Junior na portáli
  • **
    • Príspevky: 74
    • Karma: -2
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN99pi
  • Skype: Mato 107
Odpovedať #15 on: December 04, 2017, 19:34:32 večer
Ahojte kamaráti.Dnes som si všimol jednu vec a to že autosqelsh mi šumí keď som v obci.V momente ako opustím obec tak prestane šuštanie.


Offline bubakTT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 182
    • Karma: 7
  • PMR - kar, CB - kar, HAM - ak
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88RM
Odpovedať #16 on: December 04, 2017, 21:25:17 večer
bo v obci mas silnejsie a vedsie rusenie a preto Ti ho otvori... v obci mas kopec mikrovlniek a bordelu...
73 Bubak Smolenice   OM2BH


Offline Jafo

  • Nováčik na portáli
  • *
    • Príspevky: 10
    • Karma: 0
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN98QF
Odpovedať #17 on: December 04, 2017, 21:28:01 večer
to robia elektrické dráty aj mne ked idem autom to robí.


Offline Mato Námestovo

  • Junior na portáli
  • **
    • Príspevky: 74
    • Karma: -2
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN99pi
  • Skype: Mato 107
Odpovedať #18 on: December 05, 2017, 04:53:01 ráno
Ok kamaráti.Vďaka za info.Aj som si to myslel ale nebol som si na 100% istý.


Offline janokorna

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 174
    • Karma: 7
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN99GJ
Odpovedať #19 on: December 05, 2017, 08:58:05 ráno
ja mam dojem ( +- lajcky odsledovane), ze viac bordelu ide z telefonnych (tenke cierne) kablov ako z klasickeho 3x400V rozvodu okolo cesty....

.. okolo mojej 5/8-iny na dome mi ide asi 15m vzdialeny telefonny kabel a rusenie mam doma stale za 3S, aj ked vypnem celu chalupu isticom===> niektori ma v pohode pocuju 3R a ja ani tuk.