OSCB portál
“ Všetko o CB a PMR ”

We are currently at 0 of our daily target of denny ciel posts.

Dosah PMR

0 Members a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline pugzley

• Pokročilý
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88ME
Odpovedať #40 on: Marec 05, 2012, 02:11:06 ráno
You are not allowed to view links. Register or Login
Fakt teraz musim otestovat tie moje PMRKA lebo sa mi zda ze su nejake divne asi od vyroby. Nieco je vnich zle nezdaju sa mi.

Co sa tyka CB rucky tak auto som velakrat nevidel zmizlo za horizontom ked bolo prevysenie alebo tak a dalo sa pohode dokecat urcite mi to islo lepsie ako na pmr. Ale ked niekam pojdeme zase hromadne na buduce tak to otestujem jedno aj druhe a podam report. Ako moze sa stat hocico nehovorim ze to nieje pravda ale tak moje skusenosti su take ze cb rucka mi isla proste lepsie ako pmr. Nic ine asi neostava ako to len fakt otestovat a potom sa uvidi

Tie CB rucky si pouzival s gumkou alebo magnetkou? Lebo moje prakticke skusenosti s CB s gumkami z vnutra auta su prave tych 60m a dost, bolo to take vidim ta, ale ta nepocujem

Offline Palo BA

• Administrator
  • Guru portálu
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88NC
Odpovedať #41 on: Marec 05, 2012, 02:11:46 ráno
dla mna jedno ci CB ci PMR , obe s gumkami zz vnutra auta , je 0b , za tej kovovrj klietky toho moc nepoleze, ako Marconi hovoril : faradayova klietka
CB všade tam, kde sa len dá

Offline pugzley

• Pokročilý
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88ME
Odpovedať #42 on: Marec 05, 2012, 02:12:27 ráno
dla mna jedno ci CB ci PMR , obe s gumkami zz vnutra auta , je 0b , za tej kovovrj klietky toho moc nepoleze, ako Marconi hovoril : faradayova klietka
Dovolim si nesuhlasit, pre dlzku vlny 11m je to vf "skrat" a cez okna sa dostane zlomok energie, ale pre 70cm su okna na aute dostatocne priepustne a aj priestor v aute netvori "skrat" pre vf energiu, preto z auta na 70cm vylezie mnohonasobne viac vf energie, ako z CB.
Treba si to odskusat, ja to vyskusane v praxi mam Smile Na dohovor medzi autami iducimi spolocne na dovolenku nie je nic lepsie ako PMR so zapnutym CTCSS (odskusane lidlovky za 15E kus), pricom 1km nerobi problem pri odlozenej PMRke na palubovke a CTCSS zarucuje prijem len toho, co pasazierov zaujima. CB rucky som tiez skusal a to uz je podla mojich testov lepsie dohovorit si svetelne signaly ako pouzivat CB s gumkou v aute

Offline Palo BA

• Administrator
  • Guru portálu
    • Zobraz profil
Odpovedať #43 on: Marec 05, 2012, 02:13:09 ráno
preto mam ML 145 magnetku Smile
jou zas som o nieco mudrejsi
CB všade tam, kde sa len dá

Offline MarcelBA

• Administrator
  • Guru portálu
  • CB vždy a všade
    • Zobraz profil
Odpovedať #44 on: Marec 05, 2012, 02:13:39 ráno
Na zaciatku ked sme chodili sme mali 4 pmrka a 2 rucky cb.
a to jedno auto malo cb aj pmr aby vedl povedat poslednemu auto kam sa ide pretoze sme mali malo pmriek. Vsetko to boli gumicky jedna rucka bola alan 95 plus a druha uz neviem.
Vpodstate sa tesim na ten test. Palo mozme to zajtra otestovat? mas volne auto a pmrka? pojdem kupit nejake sluchatka koli koncovke a kablu.
Pekný deň...

Offline MarcelBA

• Administrator
  • Guru portálu
  • CB vždy a všade
    • Zobraz profil
Odpovedať #45 on: Marec 05, 2012, 02:15:07 ráno
No ja som pred 5 minutami zapol PC a dorobil som patricne ulohy ktore som mal nepodarilo sa mi to vsetko ako som chcel co je skoda ale teraz sa mi fakt uz nechce letovat plko a buchotat tu zajtra to konektnem.
PS: chalani nabuduce shoutbox ci je kto je na prijme inak pohoda skoda ze ste to tak skoro zaklincovali
Pekný deň...

Offline Dejvid

• Administrator
  • Guru portálu
  • exp. Dunajec
    • Zobraz profil
  • Lokátor: KN09IH
Odpovedať #46 on: Marec 05, 2012, 02:15:48 ráno
Admin dobre, ze to chalani pisali tu a nie do shoutboxu, lebo ten shoutbox ma malu pamat a ked niekto napise dlhsi spravu tak mi ostatni ani nevieme ocom bola rec lebo ostatne spravy su uz smazane.

Offline blueneon81

• Senior portálu
    • Zobraz profil
Odpovedať #47 on: Marec 05, 2012, 02:16:49 ráno
Ja som na ôsmom kanáli čakal na ľudí a nič. Pobral som nejakú diskusiu, ale ako som sa snažil, tak som na opačnej strane išiel v podobe rušenia.

Offline MarcelBA

• Administrator
  • Guru portálu
  • CB vždy a všade
    • Zobraz profil
Odpovedať #48 on: Marec 05, 2012, 02:18:18 ráno
Inak mame to aj tu na portali keby daco, pisal ti to aj palo v shoutboxe a ja ti to dam aj sem a dokonca aj vo fore su nejake ak sa nemylim .

A pozri si aj ostatne navody aby si sa trochen zdokonalil su tam aj ine veci.
Pekný deň...

Offline Mesi

• Senior portálu
    • Zobraz profil
Odpovedať #49 on: Marec 05, 2012, 02:19:32 ráno
Samozrejme je pre CB a hlasovú komunikáciu väčšina zbytočná. Iné sa bežne používajú, ako CQ, QSY, 73, QTH. Odporúčam počúvať a počúvať. Na PMR asi max CQ, QTH a 73 sa dá počuť.

Inak chalani keď pôjdu na expedíciu, tak sa k nim iste treba pridať.

P.S.: 74? No toto...