OSCB portál
“ Všetko o CB a PMR ”


We are currently at 0 of our daily target of denny ciel posts.

0 Members a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Palo BA

  • Administrator
  • Guru portálu
  • *****
    • Príspevky: 964
    • Karma: 60
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88NC
  • Skype: tanepali1
Odpovedať #20 on: November 05, 2013, 16:09:43 večer
ja naprv prepnem az potom zaklucujem
CB všade tam, kde sa len dá


Offline Dejvid

  • Administrator
  • Guru portálu
  • *****
    • Príspevky: 546
    • Karma: 36
  • exp. Dunajec
    • Zobraz profil
  • Lokátor: KN09IH
  • Skype: davadejvid
Odpovedať #21 on: November 05, 2013, 16:17:10 večer
Prepnes na FWD a SWR, potom zaklucujes ale nepustis medzi tim si nastavis potenciometrom CAL rucicku na konec stupnice meraka a pustis kluc. Prepnes na REF zaklucujes a rucicka ti ukaze meranu hodnotu.


Offline marek560

  • Download manager
  • Pokročilý
  • *****
    • Príspevky: 303
    • Karma: 6
    • Zobraz profil
  • Lokátor: KN08PS
  • Skype: marek.560
Odpovedať #22 on: November 05, 2013, 16:35:52 večer
Ak už mam všetko skalibrované, tak výkon meriam už len prepnutím prepínača s SWR na PWR
To REF (10W,100W) je podľa výkonu staničky?
CB20, PMR03


Offline IvanBardejov

  • KN09MH
  • Moderátor
  • Guru portálu
  • *****
    • Príspevky: 1116
    • Karma: 29
    • Zobraz profil
Odpovedať #23 on: November 05, 2013, 17:08:15 večer
ano podla vykonu aky ma stanicka respektive ak mas neznamu tak si das najprv vacsi a potom mensi


Offline Pali TT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 100
    • Karma: 14
  • PMR CH 7; UHF OM0OUR
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88SI
Odpovedať #24 on: November 16, 2013, 14:14:27 večer
 "skalibrovane"t.j. pravy prepinac na SWR a lavy prepinac na FWD. Aked chces merat PSV (SWR), tak das lavy prepinac do pozicie REF. Pravy ostava na SWR.
Albrecht AE 6890, Farun ML-145


Offline Alan TT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 237
    • Karma: 6
  • Rock is back
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88SI
Odpovedať #25 on: November 17, 2013, 11:12:52 ráno
Najprv kalibrácia na koniec stupnice, prepnuté "FW", potom prepnutie na "REF" a meranie PSV. Ja mám takú skúsenosť, že pri preladení napr. z kanálu 1 na kanál 40 musím odznovu kalibrovať a až potom znovu merať....tzn. že na každom kanáli treba pred meraním kalibrovať odznova.


Offline IvanBardejov

  • KN09MH
  • Moderátor
  • Guru portálu
  • *****
    • Príspevky: 1116
    • Karma: 29
    • Zobraz profil
Odpovedať #26 on: November 17, 2013, 11:20:46 ráno
nejde o skusenost, ale na kazdej frekfencii, teda kanaly je ine PSV a teda treba pred meranim na kazdej frekfencii   merak "skalibrovat"


Offline Alan TT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 237
    • Karma: 6
  • Rock is back
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88SI
Odpovedať #27 on: November 17, 2013, 15:07:01 večer
Jasné, veď vlastne pre každý kmitočet vyhovujú teoreticky iné fyzické hodnoty antény s vedením. Myslím, že by sa dalo povedať, že takto sa dá zistiť aj šírka pásma antény. Teda ak je anténa značne úzkopásmová, tak treba viac dolaďovať kalibráciou PSV meter pri meraní medzi 1 a 40 ch. ako keď je šírka pásma antény väčšia..