OSCB portál
“ Všetko o CB a PMR ”


We are currently at 0 of our daily target of denny ciel posts.

Americke CB radio

0 Members a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline JKU Unlimited

  • Nováčik na portáli
  • *
    • Príspevky: 4
    • Karma: 0
    • Zobraz profil
on: Apríl 27, 2016, 12:34:28 večer
Zdravim vas vazeni.
Ano ano, som novacik, kludne sa do mna obujte :)
Ale k teme:
Pouziva tu niekto alebo viete o niekom kto pouziva Americke CB radia? Ja mam Cobra 29 LTD BT (BT=bluetooth) ktore som mal v USA a ked som sa predtahoval naspat domov na SVK zobral som ho s autom so sebou. Bude mi tu fungovat? Museli by mat aj ostatni Americke frekvencie aby som niekoho pocul?
Vdaka za pomoc


Offline Alan TT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 237
    • Karma: 6
  • Rock is back
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88SI
Odpovedať #1 on: Apríl 27, 2016, 14:35:19 večer
Ahoj, tak ja sa do teba kľudne hned obujem.... >:( ;)
Podľa tejto špecifikácie má toto rádio zhodné frekvencie kanálov ako Európska norma CEPT, povolený výkon 4W  a teda mal by si počuť a byť počutý, len nezabudni zapojiť anténu  ;) ale taký nováčik určite nie si.....
You are not allowed to view links. Register or Login


Offline Alan TT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 237
    • Karma: 6
  • Rock is back
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88SI
Odpovedať #2 on: Apríl 27, 2016, 14:40:17 večer
tiež by to malo byť rovnaké podľa tejto tabuľky, ak ti rádio zobrazuje frekvencie,, tak si to porovnaj
You are not allowed to view links. Register or Login

...ale teraz pozerám, že asi nezobrazuje...
« Last Edit: Apríl 27, 2016, 14:49:53 večer od Alan TT »


Offline JKU Unlimited

  • Nováčik na portáli
  • *
    • Príspevky: 4
    • Karma: 0
    • Zobraz profil
Odpovedať #3 on: Apríl 27, 2016, 21:50:15 večer
No ok, tak skusim a uvidim. Vdaka za pomoc a snad sa coskoro budeme pocut


Offline bubakTT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 202
    • Karma: 9
  • PMR - kar, CB - kar, HAM - ak
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88RM
Odpovedať #4 on: Apríl 27, 2016, 22:18:21 večer
sa mi zda... ze orosis  take podobne pouzival... ale neni som si isty teraz na 100%...

Alan... nevim ci mu ukazuje aj frekvencie... sa mi zda... ze mu ukazuje len cisla dvojciferne...
73 Bubak Smolenice   OM2BH


Offline Alan TT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 237
    • Karma: 6
  • Rock is back
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88SI
Odpovedať #5 on: Apríl 27, 2016, 22:33:01 večer
@Bubak TT ...ano len číslo kanalu, podľa toho čo vidím, ale nemal som taku stanicu :)

@JKU Unlimited  ...neviem skadiaľ si, ale ked pojdeš cez TT ozvi sa na CH37  ;)


Offline JKU Unlimited

  • Nováčik na portáli
  • *
    • Príspevky: 4
    • Karma: 0
    • Zobraz profil
Odpovedať #6 on: Apríl 28, 2016, 00:55:24 ráno
Chlapi, nie,  frekvencie neukazuje...
Ja som skor ale mal obavu z AM/FM co sa pouziva v EU/USA. V Europe je to AM alebo FM co je povolene? Z toho co som pocul od zopar predajcov v USA, tieto radia dost beru Poliaci, avsak nikto iny. To by znamenalo jednu z dvoch veci, bud to v Europe funguje, alebo je Poliakom jedno, ze USA CB funguje na AM nie FM?
Alan ak to rozbehnem hadam ta chytim aj z garaze, som z NR :)


Offline IvanBardejov

  • KN09MH
  • Moderátor
  • Guru portálu
  • *****
    • Príspevky: 1116
    • Karma: 29
    • Zobraz profil
Odpovedať #7 on: Apríl 28, 2016, 04:34:32 ráno
Poliaci idu v AM , byvale Ceskoslovensko aj po rozdeleni ide FM , Poliaci idu na frekfencie konciace nulou a my ideme na konci stale s patkou .
Priklad:

Kanal  1 SR 26 965 FM ,  PL  26 960 AM a to je dost rozdielne , nedocital som sa nikd ev navodoch ci je stanicka multinormova.


Offline Alan TT

  • Senior portálu
  • ***
    • Príspevky: 237
    • Karma: 6
  • Rock is back
    • Zobraz profil
  • Lokátor: JN88SI
Odpovedať #8 on: Apríl 28, 2016, 19:21:12 večer
Jasné, Poliaci sú posunutí o 5kHz mimo.
Pri tejto stanici uvádzajú rozsah od 965 takže asi nie PL. Multinormová nie je.
Americké frekvencie by mali byť rovnaké ako EÚ CEPT, ale
nikde nevidím prepínač AM/FM a tuto You are not allowed to view links. Register or Login
je tiež uvedené len AM. Na Slovensku sa môže aj AM 4W, len tam asi nikto nie je...

Inak ja mám v TT len magnetku na okne a do NR sa určite "nedokričím" :)
Mám vyskúšaný dosah na dialnicu pri Hlohovci a blízke okolie TT.