Lokátor

Váš lokátor:   Proti lokátor:  QRB:    (km) Azimut:  (0°) | Lokátorova mapa sveta |

Nástroje

webmail quiz DOMOVSKÁ STRÁNKA HĽADAJ
 
 
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Shoutbox

Sorry, this shoutbox does not exist.

Online podpora

My status
"

* Počasie

* Iné

Ineee

Autor Téma: Bezdrotove mikrofony  (Prečítané 208 krát)

Offline Palo BA

  • Administrator
  • Guru portálu
  • *****
  • Príspevkov: 948
  • Total likes: 25
  • Karma: 56
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88NC
  • Skype: tanepali1
Bezdrotove mikrofony
« napísaná: November 12, 2017, 09:39:01 am »
zdar Pani, bol tu nikto tusim aj z telekomunikacn eho uradu , moja otazka znie , ake bezdrotove systemy pouzivat , teda v akom frekvencnom pasme , kedze 700 a 800 mhz systemy su uz mimo vseobecneho povolenia a je snimi problem s rusenim , ide o to aky system kupit aby bol spolahlivy , a potom otazka pre fakt technicky zdatnych , ci by si niekto trufol prerobit bezdratovu sadu ktore je na 800mhz na napr. 600mhz , lebo teraz mam vsetky sady mimo povolenia uz je tam dost rusenie , a kupit zas nove sady ked jedna vychadza cca 500 az 1000€ je dost zahul , ak by to bolo realne mozne a funckne tak by to bol kseft do konca zivota , to je stotisic zariadeni , ak by sa jeden robil za 100€ tak by do toho firmy sli hned
CB všade tam, kde sa len dá

Offline IvanBardejov

Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #1 napísaná: November 12, 2017, 17:15:49 pm »
ja pouzivam 600 mam 2 ks v interieri bez problemov ale v exterieri sem tam problem.

Offline Palo BA

  • Administrator
  • Guru portálu
  • *****
  • Príspevkov: 948
  • Total likes: 25
  • Karma: 56
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88NC
  • Skype: tanepali1
Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #2 napísaná: November 16, 2017, 09:12:14 am »
jop je aj tam problem, ale s 800 je uz aj v interieri , ale ide o to ci by to technicky slo nejak preladit
CB všade tam, kde sa len dá

Offline Roman

  • Junior na portáli
  • **
  • Príspevkov: 58
  • Total likes: 43
  • Karma: 1
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88PI
  • Skype: romankrizan
Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #3 napísaná: November 17, 2017, 09:01:08 am »
To záleží na tom aké to má ladiace obvody. Daj nejaký typ skúsim pohľadať schémy zapojenia.

Offline Palo BA

  • Administrator
  • Guru portálu
  • *****
  • Príspevkov: 948
  • Total likes: 25
  • Karma: 56
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88NC
  • Skype: tanepali1
Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #4 napísaná: November 18, 2017, 09:16:06 am »
primarne ide o bezdrotovy system ElecroVoice RE2 s HTU2 vysielačom ,
CB všade tam, kde sa len dá

Offline pugzley

  • Senior portálu
  • ***
  • Príspevkov: 218
  • Total likes: 56
  • Karma: 23
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88ME
  • Skype: pugzley
Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #5 napísaná: November 19, 2017, 14:41:49 pm »
Palo, najskor k technike, problem je frekvencna synteza a jej ovladanie z cipu vyrobcu. Nestaci len preladit oscilator zmenou LC, naladit "koncak" , "predlzit" antenu, problem su data, ktorymi ovlada jednocip sytezu a tie nezmenis, pokial nemas podporu od vyrobcu. Zmenit treba kmitocet na vysielaci aj na prijimaci.

Druhy problem, ak by aj niekto vyriesil "hack" programu alebo nahradil jednocip svojim su "papiere". Firma ktora by takuto cinnost mohla robit musi mat papiere od RU ale co je podstatnejsie, ide o riesenie, ktore sa musi zhodovat s niektorym VPR a toto treba vydokladovat (papiere na konkretny typ). Tato certifikacia pozmeneneho vyrobku sa bude blizit 5 cifernej sume pre kazdy jeden typ. K tomu si zapocitaj danove zatazenie na platy v nasom state, naklady na budovu, techniku, pozarucny servis a vyjde ti, ze sa do toho okrem vyrobcu konkretneho zariadenia nik oficialne nepusti, jednoducho sa to neoplati, naklady by boli stovky eur na kazdy kus.

Offline Palo BA

  • Administrator
  • Guru portálu
  • *****
  • Príspevkov: 948
  • Total likes: 25
  • Karma: 56
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88NC
  • Skype: tanepali1
Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #6 napísaná: November 19, 2017, 15:42:51 pm »
no o to ide ze pred dvoma rokmi sa menili vpr a tisice mikrofonov nevyhovuju , vratane tych mojich ,
CB všade tam, kde sa len dá

Offline pugzley

  • Senior portálu
  • ***
  • Príspevkov: 218
  • Total likes: 56
  • Karma: 23
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88ME
  • Skype: pugzley
Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #7 napísaná: November 19, 2017, 19:01:40 pm »
VPR sa menili, ale bezdratove mikrofony je stale mozne v 8xxMHz pouzivat, mikrofony ale musia pracovat podla VPR02/2015. You are not allowed to view links. Register or Login Tu su uvedene aj frekvencie, kde sa mozu CERTIFIKOVANE mikrofony pouzivat.

863 - 865 MHz 10mW erp
823 – 826 MHz 13 dBm e.i.r.p. pre ručné audio zariadenia
826 – 832 MHz 20 dBm e.i.r.p.

V 600MHz ako navrhujes nie je mozne taketo zariadenia prevadzkovat. Tu hrozi kolizia s DVBT. Takze ak by si aj nasiel firmu, ktora ti to za stovku spravi, co neverim, tak to bude na cernocha a s moznou pokutou pre teba aj firmu co to prerobila. Teda s vynimkou individualneho opravnenia podla tabulky 4.

Este k prerabke preco ti ju nik pre par kusov legalne robit nebude:
Citovať
Na rádiových zariadeniach je zakázané vykonávať akékoľvek elektrické alebo mechanické úpravy, ktoré by mohli zmeniť ich technické vlastnosti zaručené výrobcom.

Offline Palo BA

  • Administrator
  • Guru portálu
  • *****
  • Príspevkov: 948
  • Total likes: 25
  • Karma: 56
    • Zobraziť profil
  • Lokátor: JN88NC
  • Skype: tanepali1
Re: Bezdrotove mikrofony
« Odpoveď #8 napísaná: November 21, 2017, 13:07:41 pm »
tak zakazane je vselico, vieme svoje, ide o to ze 800 je realne nepouzitelne lebo je tam strasny bordel , mas problem najst cistu frekvenciu kde bi ti neotvaralo squelch , pripadne by to neliezol daky iny bordel , to je cela vec,
vnutri v hoteli mam problem 8 setov zladit aby sli cisto, a vonku je to nemozne ,
CB všade tam, kde sa len dá